Kwintsheul-Centrum

Na 10 augustus: dank voor al uw reacties, nieuwe reacties zijn niet meer mogelijk.

In 2018 is na zes jaar wachten weer een supermarkt geopend in Kwintsheul. Het gebied Kastanjehof bij de kerk aan de Kerkstraat functioneert daarmee weer als centrale dorpsvoorziening voor Kwintsheul. Naast de supermarkt zijn er aan hetzelfde plein nog functies als een bakker, een kapper en een uitzendbureau, maar ook een tandarts- en huisartsenpraktijk. Aan de overkant van de straat is dorpshuis Kastanjehof gevestigd. Verder zitten er buiten dit gebied aan de doorgaande weg nog wat functies (o.a. horeca, fietsenwinkel).

Het kleine inwonertal van het dorp en de ligging tussen Wateringen en Honselersdijk betekent dat de mogelijkheden in Kwintsheul beperkt zijn. DTNP adviseert vooral vast te houden aan de huidige, compacte en gemengde opzet van dit centrumgebied.

Vragen aan u

  1. Is het hoofdcircuit in bovenstaande kaart wat u betreft de juiste afbakening van het centrum: het gebied waar het de ambitie moet zijn om het volledig gevuld te houden met winkels en andere publieksgerichte functies? (Op de kaart klikken voor een volledig beeld.)
  2. Wat is na de komst van de supermarkt het belangrijkste aandachtspunt in het centrum?
  3. Hoe kan het centrum nog aantrekkelijker worden?
1 Commentaar
Oudste
Nieuwste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties